- Voetverzorgingstips

Ingroeiende teennagel

  • Knip de nagels recht en niet te kort af.
  • Spoel de teen iedere dag met de douche uit, dus met schoon water ( geen voetenbadjes gebruiken ivm besmetting door ontsteking in water).
  • Dagelijks druppelen met desinfectiemiddel*.
  • Check de schoenen of ze de juiste breedte en lengte hebben (vergeet de sportschoenen niet). Het kan zijn dat er een steunzool* nodig is, ivm doorzakken van de voet.
  • Trek thuis zoveel mogelijk open schoenen aan (slippers of sandalen) zodat er geen druk op de teen is.
  • Trek sokken niet te strak aan. Let op de randjes van de sokken, het liefst naadloze sokken aan trekken.
  • Zorg voor een goed hygiëne door dagelijks schone sokken aan te trekken en de sokken op 60 graden te wassen. Laat schoenen goed drogen aan de lucht of in een Shoefresh * Spuit de schoenen wekelijks in met een anti-schimmelspray*.
  • De pedicure kan de ingroeiende nagel uitfraisen of knippen. Onder de nagelrand kan vet gaas aangebracht worden. Tevens kan er een nagelbeugel aangebracht worden (indien nodig)
  • Indien nodig verwijzen wij door naar de huisarts.

* hier verkrijgbaar

Tips

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Voetlotions

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!