- Onze specialiteiten

Verpleeghuis en zorgcentra

Wij hebben met Stichting Mijzo een contract voor voetverzorging afgesloten.
Neem contact met ons op of met de verzorging van de betreffende locatie om een voetbehandeling in te plannen.

Betreft:

  • Verpleeghuis Altenahove in Almkerk
  • Zorgcentrum Antonia in Almkerk
  • Zorgcentrum Goezate in Werkendam

Tevens werken wij in woonzorgvoorzieningen;

  • Altenastaete locaties Nieuwendijk en Werkendam
  • De Herbergier in Dussen
  • Het Thomashuis in Almkerk
  • Het Merwedehuis in Sleeuwijk

 

Nagelcorrectie met flexibele gel

Pedique is een cosmetische teennagelcorrectie, deze geeft mooie resultaten bij het corrigeren van teennagels.

Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie, goed verzorgde teennagel heeft. Het is een éénfase gel die onder een UV lamp wordt uitgehard. Het product is elastisch en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen aan, waardoor het niet als storend wordt ervaren. Sterke verkleuringen van de nagel kunnen bedekt worden in de kleur van het nagelbed. Niet geschikt voor een mycose(schimmel) nagel.

De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van in welke staat de teennagel verkeerd. Gemiddeld duurt de uitgroei tien tot twaalf maanden. Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.